НЕЗАВИСИМЫЙ ПОРТАЛ СМЕТЧИКОВ УКРАИНЫ

НЕЗАВИСИМЫЙ ПОРТАЛ СМЕТЧИКОВ УКРАИНЫ
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Курилка » Общение » Богдан Данилишин: Позитивні зрушення в промисловості (свідчать про поступовий вихід української економіки із кризи)
Богдан Данилишин: Позитивні зрушення в промисловості

Незважаючи на збереження складної ситуації у світі, показники червня продемонстрували позитивні зрушення в промисловості і ще раз підтвердили, що найглибшу точку падіння пройдено і економіка поступово починає рухатися вгору. Про це свідчить ряд факторів, які мали місце у звітному місяці, частина з яких спостерігалася вперше, починаючи з початку року.

По-перше, у червні до травня обсяги промислового виробництва зросли на 3,1% (в середньому за 2000-2008 роки зростання становило лише 1,4%, у травні до квітня – 1,3%). Однак, якщо в минулих роках таке незначне зростання відбувалося на фоні загальноекономічного росту, то позитивне значення показника у червні поточного року отримано в період рецесії, що свідчить про більшу вагомість цього показника.
По-друге, обсяг промислового виробництва у червні до червня 2008 року знизився на 27,5% (у травні до травня – на 31,8%), що є найменшим показником падіння виробництва з початку поточного року.
По-третє, вперше[1] з початку року однією з провідних галузей продемонстровано зростання виробництва порівняно із показником відповідного місяця попереднього року. Так, у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – галузі, що займає 2-е місце після металургії у структурі реалізованої промислової продукції, – приріст у червні до червня 2008 року становив 0,9%. Це є дуже вагомим позитивним фактором.

По-четверте, також вперше з початку року з’явилися регіони, в яких спостерігалося нарощування обсягів виробництва до відповідного місяця попереднього року. Так, приріст виробництва у Херсонській області у червні до червня 2008 року становив 5,3%.

Отже, зважаючи на пожвавлення внутрішніх процесів в Україні та перші ознаки того, що на світовому ринку ситуація також починає поступово покращуватися, можна очікувати на формування у ІІ півріччі поточного року, як і передбачалося, сталої тенденції до уповільнення темпів падіння виробництва та повернення у 2010 році національної економіки на траєкторію зростання.

Пи.Си. более подробно сюда http://www.me.gov.ua/control....d=38461

Добавлено (27.07.2009, 15:53)
---------------------------------------------
странно...по всем показателям страна выходит из кризиса cool , а украинец выходя на рынок этого абсолютно не чувствует angry

View: / Added by: Li_sao / Date: 27.07.2009
Comments

Было бы совсем странно, если в летний период пищевая промышленность пошла на спад. Насколько я помню, в летнюю жару большинство потребляет пенный (совсем не алкогольный cool ) напиток. Ну и фрукты-овощи в банки прячет. Отсюда же и рост в Херсонской области.

Смущает другое: с осени начнется плановое поднятие цены на газ, что обязательно уронит промышленность, и без того еле живую, и отток еще оставшегося капитала в ожидании национальной украинской игры Выборы. А так-же на подходе лихое подорожание топлива (бензина и ДП) в связи с введением новых сборов. По некоторым данным на 1,5..2 гривны на литре! Это так-же не сильно поможет сельскому хозяйству и, соответственно, пищевой промышленности. Конечно несколько приподнимется розничная торговля - таки учебный год вот-вот начнется. Наверное именно эту отрасль будут хвалить в сентябре по итогам августа.

View: / Added by: AVIZO / Date: 27.07.2009
Comments

Согласна cool
View: / Added by: Li_sao / Date: 13.08.2009
Comments

Фраза - "Позитивні зрушення" напоминает другую - "Мы тебя не больно зарежем..." happy
View: / Added by: Valentin / Date: 13.08.2009
Comments
Форум » Курилка » Общение » Богдан Данилишин: Позитивні зрушення в промисловості (свідчать про поступовий вихід української економіки із кризи)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: