НЕЗАВИСИМЫЙ ПОРТАЛ СМЕТЧИКОВ УКРАИНЫ

НЕЗАВИСИМЫЙ ПОРТАЛ СМЕТЧИКОВ УКРАИНЫ
Главная » 2009 » Май » 8 » Із сьогодні зросла абонплата за телефон
15:15
Із сьогодні зросла абонплата за телефон
З сьогоднішнього дня в Україні підвищена абонентна плата за користування телефоном в містах та інших населених пунктах.

Про це йдеться у рішенні Національної комісії з питань регулювання зв’язку (НКРЗ) №1491 від 28 квітня 2009 року «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги» (зареєстровано в Мін’юсті 30 квітня 2009 р. під № 395/16411), яке сьогодні опубліковане на офіційному сайті Верховної Ради.

Дане рішення набирає чинності з дня його офіційної публікації.

У містах і райцентрах для населення та установ бюджетної сфери з щохвилинною оплатою розмов розмір абонплати підвищений на 20%, без щохвилинної оплати - на 15%; Для інших категорій користувачів - на 10%. У селах і селищах міського типа для всіх категорій користувачів розмір абонплати підвищений на 10%.

Після підвищення тарифів місячна абонплата за користування основним телефонним апаратом в містах і райцентрах складає: для бюджетних організацій - 22,52 грн. (без щохвилинної оплати) і 16,44 грн. (з щохвилинною оплатою); для інших організацій - 33,81 грн. (без щохвилинної оплати) і 23,67 грн. (з щохвилинною оплатою); для населення - 22,52 грн. (без щохвилинної оплати) і 16,44-28,44 грн. (з щохвилинною оплатою - залежно від обсягу часу, що не тарифікується).

Місячна абонентська плата за користування основним телефонним апаратом в селах і селищах міського типа після підвищення складає: для населення і бюджетних організацій - 10,02 грн. (без щохвилинної оплати розмов) і 8,76 грн. (з щохвилинною оплатою); для інших організацій - 15,73 грн. (без щохвилинної оплати) і 13,77 грн. (з щохвилинною оплатою).

Як повідомили в прес-службі НКРЗ, комісія прийняла рішення про зміну граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги «з метою скорочення перехресного субсидування послуг місцевого телефонного зв’язку за рахунок інших послуг, а також з метою наближення тарифів на послуги місцевого зв’язку до рівня собівартості».

При цьому, відзначила прес-служба, істотною особливістю затверджених граничних тарифів є те, що вони передбачають «не лише пряме підвищення тарифів», але й дають можливість абонентам «вибирати вигідні для них тарифні плани і умови оплати», оскільки передбачається диференціація розміру абонентської плати і вартості розмов понад встановлений ліміт (часу, що не тарифікується) для абонентів міст і райцентрів з почасовим обліком місцевих розмов залежно від вибраного обсягу часу, що не тарифікується.

За даними НКРЗ, залежно від вибраного тарифного плану, абоненти «матимуть можливість навіть зменшити свої витрати в межах від 3 до 25%».

Всі інші позиції за прейскурантом Граничних тарифів залишаються без змін.
 
За матеріалами УНІАН
Просмотров: 1211 | Добавил: Admin
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]