НЕЗАВИСИМЫЙ ПОРТАЛ СМЕТЧИКОВ УКРАИНЫ

НЕЗАВИСИМЫЙ ПОРТАЛ СМЕТЧИКОВ УКРАИНЫ
Главная » 2008 » Декабрь » 11 » Власника Infostore.org можуть зробити винним у поширенні порнографії
01:04
Власника Infostore.org можуть зробити винним у поширенні порнографії
Найбільший файлообмінник Infostore навряд чи вдасться відновити у тому вигляді, яким він був перед закриттям. Про це в середу на прес-конференції Інтернет Асоціації України в Києві заявив власник проекту Олексій Мась.
 
За його словами, працівники МВС не тільки конфіскували обладнання, а ще й познімали з нього жорсткі диски, що робить майже неможливим налаштування системи навіть розробниками проекту.
 
На думку члена правління Інтернет Асоціації України Івана Пєтухова, ситуація з Infostore схожа на спробу залякати або натиснути на когось, адже Інтернет досі залишається поза межами контролю держави.
 
Провайдерам поки що вдається стримувати тиск деяких служб, які прагнуть загального моніторингу Інтернет-простору України. Є навіть кілька варіантів законопроекту, який має регулювати такий моніторинг, в тому числі, варіант написаний членами асоціації, проте жоден з них поки що не дійшов до парламенту.
 
На думку членів правління Інтернет Асоціації України, ситуація з Infostore виглядає дивною, оскільки замість того, щоб шукати і притягати до відповідальності людей, які створюють інформацію порнографічного характеру, МВС намагається звинуватити у всіх гріхах тих, хто просто створив програму і надав її в користування широкій аудиторії.
 
В свою чергу начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми МВС України Михайло Андрієнко вважає, що сервери проекту Infostore були вилучені цілком законно. В середу на прес-конференції в Києві він підкреслив, що керівництво сайту не надало МВС інформації щодо деяких клієнтів, які розміщували інформацію на Infostore. Андрієнко заявив, що 24 липня керівникам Infostore передали офіційне звернення з проханням надати відомості про клієнтів, які розміщували інформацією під певними логінами, але Infostore досі такої інформації не надав. З цього можна зробити висновок, що вони самі зацікавленні в поширенні такої продукції в мережі, зазначив Андрієнко.
 
Власник Infostore Олексій Мась стверджує, що потрібні відомості передали до МВС одразу ж. Більше того, за його словами, працівникам МВС навіть вдалося знайти людей, які фігурували у списку, а влітку його попросили не знімати з сайту інформацію цих користувачів, аби ті нічого не запідозрили. Мась не вважає, що його підставили і сподівається, що все з’ясується.
 
Для довідки:
4 грудня співробітниками МВС було вилучено обладнання, на якому розміщувалася найбільша файлообмінна мережа України Infostore.org. Усього вилучено 18 серверів, 2 стореджі та 1 комутатор, які забезпечували роботу сайту.
 
По матеріалах "Українська правда"
Просмотров: 1507 | Добавил: Admin
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]