За її словами, згідно з офіційною статистикою, негативне торгівельне сальдо у І півріччі 2009 року скоротилося майже у 15 разів порівняно з аналогічним періодом 2008 року, і це свідчить про відсутність будь-яких передумов для коливань національної валюти.
Юлія Тимошенко також повідомила, що найстабільнішою галуззю вітчизняної економіки є сільське господарство, де з початку року зафіксовано зростання обсягів виробництва на рівні 3,8% по відношенню до 7 місяців 2008 року.
Глава Уряду зазначила, що не зважаючи на 26% падіння у промисловості у липні 2009 року по відношенню до липня минулого року, порівняно з червнем 2009 року відбулося майже 5% приросту: „це достатньо вагомий показник, щоб сказати, що економіка пішла на одужання».
Також, за словами Юлії Тимошенко, відбувається «впевнене і достатньо динамічне зростання» у металургійній промисловості: «є сподівання на те, що до кінця року ми зможемо відновити обсяги металургійного виробництва». Прем’єр-міністр також звернула увагу на зростання показника легкої промисловості, який у липні по відношенню до червня зріс більш, ніж на 5,5%.
За її словами, Уряд продовжує підтримувати й будівельну галузь, зокрема спрямує 2 млрд. грн. для добудови житла. Глава Уряду повідомила, що у липні цього року порівняно з червнем на 16,6% збільшилося виробництво блоків і цегли, на 14,8% - елементів збірних конструкцій для будівництва з цементу, бетону чи каменю, на 14,6% - шиферу та інших покрівельних матеріалів, на 41% - виробів з асфальту або аналогічного матеріалу.
„Маючи зараз загальну картину, загальне бачення того, як рухається наша економіка, я можу впевнено сказати: Уряду і мені, як Прем’єр-міністру, вдасться подолати кризу, і в цьому вже немає ніяких сумнівів», - наголосила Юлія Тимошенко. Прем’єр-міністр звернулась до інших гілок влади з проханням не заважати працювати Уряду та не створювати штучні перешкоди на шляху виведення країни з кризи.